Oppdretterens håndbok

Tid for hesten din

Hestens dag

Hesten har sin egen dag, som ikke tilsvarer vår virkelige dag. Historien for dagen kan finnes på venstre side av hestens side. Hestens dag starter klokken 08.00, når den våkner opp. Etter det vil hver handling hesten utfører ta en viss tid. For eksempel tar det 30 minutter hver gang hesten spiser.

Hesten din må legges før midnatt (hestens tid). Etter midnatt kan ikke hestene lenger foreta noen handlinger. Det eneste unntaket er under følling, som kan skje når som helst. For å holde en hest i topp form, bør du legge den senest klokken 22.00.

Når dagen er over må du legge hesten til å sove. Den må være innkvartert på et ridesenter for at du skal kunne gjøre dette

Føll som er mindre enn 6 måneder gamle kan legges til å sove selv om de ikke er innlosjert på et ridesenter.

Aldring

Så snart hesten din er lagt for kvelden vil den våkne igjen automatisk når nettsiden oppdateres (04:00). Så snart den har våknet vil en ny dag begynne for den. I spillet eldes hester 2 måneder hver gang de våkner.

Dersom du ikke har lagt hesten til å sove vil den ikke eldes automatisk i løpet av natten. Det betyr at dersom du ikke spiller vil ikke hesten din eldes. For å elde den uten å vente på neste dag trenger du aldringspoeng. Du vil av og til finne slike når hesten din våkner (i så fall vil det stå nevnt i historikken). Dersom du ikke fikk noen kan du alltids kjøpe aldringspoeng med pass.

Det er to gjenstander fra svartebørsen som lar man omgå aldringsreglene:

  • brasmorphee
  • Morfeus' armer gjør det mulig å elde hesten din som du ønsker til den er 30 år.

I motsetning til aldringspoeng må disse gjenstandene gis til en bestemt hest.

Etter hestens 25. bursdag blir hesten din gammel: hestens helse og ferdigheter vil synke. Hvis du tar godt vare på hesten kan den leve i opp til 35 år. Hvis du anskaffer De Vises Stein blir hesten din udødelig, og dens ferdigheter vil aldri synke.