Oppdretterens håndbok

Mating av hesten din

Føll

Føll er med moren sin til de er 6 måneder gamle.I løpet av disse månedene drikker de kun morsmelk. Hvis ridesenteret hvor føllets mor står tilbyr gulrøtter, kan føllet spise noen gratis.

Føll som er avvente fra morsmelk spiser kun fôr.Når du begynner å trene dem, kan du gi dem havre. Pass på at de spiser riktig: ikke for mye, ikke for lite.

Den voksne hesten

En voksen arbeidshest trenger fôr og havre.Matmengdene avhenger av mengden arbeid hesten gjør. Hvis den ikke får riktig type mat, vil den bli enten tykkere eller tynnere, noe som kan skade hestens helse.
Hesten kan spise en viss mengde fôr gratis avhengig av kvaliteten på engene til ridesenteret hvor hesten er innlosjert. Det kommer også an på årstiden: det er mindre gress om vinteren enn om våren.
Noen ridesentre tilbyr leietakerne sine fôr og havre.
Dette lar deg mate hesten din helt gratis hvis den står på et slikt ridesenter!

Vektproblemer

Flere beskjeder vil advare deg dersom hesten din er for tykk eller for tynn. Dersom dette skulle skje må du handle så snart som mulig. Dersom den er for tynn må du gi den så mye fôr som mulig. Dersom det motsatte er tilfellet og den er for tykk, må du la være å fôre den i det hele tatt.

Godsaker

Du kan gjøre hesten din glad ved å gi den gulrøtter. De kan også gjøre at hesten får igjen litt energi. Ridesentre som dyrker gulrøtter, kan gi leietakerne sine gratis gulrøtter. Pass på å velge riktig ridesenter!

Andre spillere kan øke moralen til hesten din ved å gi den epler.

Blandinger

For å holde hesten din i form kan du også gi dem blandingsfôrporsjoner som gir:

  • 10 prosent energi
  • 10 prosent moral
  • 5 prosent helse

Kun hester som er eldre enn 2 år. I tillegg vil hesten din etter å ha blitt 25 år ikke få mer helse ved å spise blandingsfôr.

Som med fôr, havre og gulrøtter, kan ridesentre gi bort gratis blandingsfôr.