Oppdretterens håndbok

Konkurransen

Når hesten din er 3 år gammel kan den begynne å konkurrere! For at hesten din skal kunne konkurrere må den spesialiseres innen en av konkurransetypene, og den må få et salunderlag, en sal og et hodelag som passer spesialiteten.

Konkurransene lar deg tjene penger avhengig av din suksess, men også forbedre hestenes ferdigheter. Ettersom deres potensial ikke er ubegrenset, vil det komme en tid da din hestens ferdigheter ikke lenger vil forbedres av konkurranser.

Hver konkurranse har en vanskelighetsgrad som avgjør minimum og maks ferdighetsnivå for hestene som har tilgang, uavhengig av valgt disiplin. Hvert ridesenter angir ønsket vanskelighetsgrad for konkurransene sine.

Til å begynne med har hesten din bare tilgang til konkurranser for hester med færre enn 20 seire. Så snart den har 20 seire, avbrytes ventende registreringer for konkurranser. Hesten vil så ha tilgang til konkurranser med større prestisje.

Du kan ikke melde på mer enn 2 hester fra stallen din på den samme konkurransen.

På profilsiden til hver hest vil det, sammen med en del annen informasjon, stå et sammendrag av hestens seiere og konkurranseresultater.

Engelsk ridestil-konkurranser

Engelsk ridestil-konkurranser er for hester som er spesialisert i engelsk ridestil, og som har et engelsk hodelag og en engelsk sal. Det er 4 typer konkurranser:

Påmeldingen til galoppløp og travløp begrenses basert på galoppnivået og travnivået deres. Hestene må også være raske og ha gode ferdigheter i dressur for å bli mestere.

Terrengløp er en svært fysisk gren som forutsetter mye utholdenhet, lydighet og gode sprangferdigheter. Påmelding er basert på utholdenhetsnivå.

Sprangridning er en gren som forutsetter ekstraordinære sprangferdigheter og mye smidighet. Siden disse konkurransene går på tid, forutsettes det også en sprangridningshest for å komme over hindre så raskt som mulig. Påmelding er basert på sprangnivå. I sprangridningskonkurranser kan hestene begå feil som legger til ett sekund til sluttresultatet deres.

I dressurkonkurranser tas hestens gangart (det vil si galopp og trav) med i beregningen, men dressurferdighetene vektlegges mest. Påmelding er basert på dressurnivå. Nå og da presterer en hest eksepsjonelt godt. Dette gir flere poeng, i tillegg til at du får en bonus på 100 equus.

Western-ridestil-konkurranser

Western-ridestil-konkurranser er for hester som er spesialisert i western-ridestil, og som har westernhodelag og westernsal. Det er 5 typer konkurranser:

Tønneløp går på tid og forutsetter hurtighet, utholdenhet og ferdigheter innen galoppering. Målet er å ri i sikksakk rundt tre trønner så raskt du kan uten å velte dem. Påmelding er basert på hurtighet.

Cutting er en gren som forutsetter mye utholdenhet og hurtighet for å holde kalven under kontroll. Cutting forutsetter også et høyt dressurnivå. Påmelding er basert på utholdenhetsnivå.

Reining er en dressurdisiplin i galoppfart. Her forutsettes det også mye utholdenhet. Påmelding er basert på galoppnivå.

 

Western pleasure er en disiplin som forutsetter utmerkede travferdigheter, lydighet og utholdenhet. Påmelding er basert på travnivået. Hestene kan bli straffet med å få ett sekund lagt til sluttresultatet.

Trail class er western-motstykket til dressur innen engelsk ridestil. Trail class-hester må ha utmerkede dressurferdigheter. De må også ha gode trav- og hoppeferdigheter. Påmelding er basert på dressurnivå.

Moral

Vær oppmerksom på at fra og med den 60. dagen med ansiennitet vil hesten din kunne miste moral hvis den ikke vinner en konkurranse. Men slapp av, det er lett å gjenvinne dette med litt hvile og noen godbiter!

Bonuser

Du kan gi bonuser til hestene dine slik at de yter bedre i konkurranser. Enkelte bonuser finner du når du fullfører oppdrag med hestene dine (for eksempel hovskrapen og kammen). Andre bonuser kan du kjøpe i butikken eller på svartebørsen. Når du beregner resultatene fra konkurranser, legges bonuser direkte til ferdigheter og påvirker sluttresultatet.

Nye spillere som starter spillet får en spesiell bonus. Ikke vær overrasket dersom noen hester ser ut til å gjøre det uvanlig bra, de har bare fått litt hjelp for å få en god start i spillet!

Konkurranser for hester på lavt nivå

Enkelte konkurranser er bare åpne for hester på lavt nivå. Hester på lavt nivå er hester som

  • hadde færre enn 20 seiere
  • ikke har ferdigheter over 2510
  • som ikke har ferdigheter med et genetisk potensial over 3530

Denne verdien beregnes på nytt hver natt.