Oppdretterens håndbok

Avl

Bedekning

Hester kan avle fra de er 2 år og 6 måneder gamle.

Med hingstene dine:

  • Tilby offentlig bedekking, maks 300 om dagen.
  • Kom med et reservert tilbud til en bestemt merr, inkludert en av dine egne merrer.

Med merrene dine:

  • Velg blant de offentlige bedekkingene.
  • Godta et reservert tilbud, inkludert et fra dine egne hingster.

Hver bedekking koster mellom 500 equus og 7 500 equus, med mindre du eier hingsten.

I tillegg kommer mellom 100 equus og 2 500 equus i veterinærkostnader, avhengig av equus-reserven din.

Drektighetsperiode

En graviditet varer i 12 måneder. Fra og med den 8. måneden kan du betale 50 equus for en ultralyd som lar deg få vite føllets kjønn, rase og pels på forhånd. Når hoppen har nådd dette stadiet kan hun kun ta oppdrag.I den 12 måneden av drektighetsperioden må du ringe veterinæren og passe på at hoppen er innlosjert på et ridesenter. Hvis du ikke ringer veterinæren, mister du føllet.

Så snart føllet er født kan du døpe det og begynne med å ta vare på det. Straks det er separert fra moren i en alder av 6 måneder vil du måtte innlosjere det på et ridesenter.

Følling er den eneste hendelsen som kan skje etter midnatt i hestens historie.

Husk at det ikke nødvendigvis er en fordel å krysse, for eksempel, en merr som er god på dressur med en hingst som har hurtighet som sitt sterkeste punkt. Faktisk er det ikke gitt at avkommet er bedre i noen av disse ferdighetene. Det er bedre å satse på oppdrett av raser som er nær hverandre.

Følling er en slitsom opplevelse for en merr. Det må gå minst 10 måneder fra den siste fødselen til den neste bedekningen.

Kastrering

Du kan kastrere hingstene dine som er mellom 2 og et halvt år gamle og 6 år gamle. Hesten din vil da bli en vallak. Den kan ikke lengre reprodusere, men vil til gjengjeld få en bonus (+8 i utholdenhet, +8 i hurtighet, +4 i dressur). Å kastrere en hest tar minst to timer.

Merk at det ikke er mulig å gi Zevs' tordenkile til en vallak, og at kastrering ikke kan gjøres om.

Føllet

Føllingen gikk prikkfritt, og et føll er født. Føllets rase bestemmes av hvilken rase som er mest representert hos dets stamfedre, med mindre de er renrasede. Pelstypen velges tilfeldig blant pelstypene som gjelder for føllets rase.

Kapasiteten til føllet ditt kommer an på foreldrenes genetiske potensial, men også på treningsnivået og konkurranseprestasjonene til føllet selv.

Føllene du produserer forblir med sin mor, i samme boks, inntil de er 6 måneder gamle. De behøver ikke innkvarteres i denne perioden, og de får utelukkende morsmelk.

Enhjørninger

Enhjørninger er svært sjeldne og reproduserer seg nesten som vanlige hester.

Det er bare enhjørninger av samme rase som kan formere seg. Så vil du trenge litt flaks for å få et enhjørningsføll.

Hver dag kan du aktivere to bedekningsøkter for enhjørninger som kan aktiveres når du vil. En økt aktiveres i det øyeblikket du bekrefter bedekningen av en hunnenhjøring. Fra og med da, har du 60 sekunder på deg til å bedekke alle de andre hunnenhjøringene du måtte ha.

Når du har brukt opp begge øktene, må du vente til neste dag (etter den daglige oppdateringen), før du kan bedekke flere enhjørninger.

Husk, du kan bare bedekke en enhjørning etter minst 10 timer har gått fra unnfangelsen dens, ellers dens forrige bedekning.Derfor kan det være lurt å porsjonere ut bedekningsøktene dine.

Esler

Esler kan kun reprodusere seg tre ganger i livet, og bare med andre esler. Dette er den eneste rasen hvis genetiske potensial synker for hver generasjon.
Når et hannesel er lagt ut for salg vil alle bedekninger han har tilbudt, men som ikke ennå er blitt akseptert av en eselmerr, bli kansellert.

Arbeidshester

Arbeidshester kan bare formere seg 3 ganger i løpet av livet, og kun med andre arbeidshester.

Når en hann-arbeidshest legges ut for salg, vil alle ventende bedekninger som ikke er godtatt av en merr kanselleres.