Oppdretterens håndbok

Hestesalgene

Spillere kan selge og kjøpe hester i bytte mot equus eller pass.

Etter hvert salg blir 10 prosent av summen lagt på Sparegris.

Selger du for eksempel en hest for 5 000 equus, får du 4 500 equus på kontoen din og 500 equus i sparegrisen.

Når sparegrisen er full, kan du låse opp spesielle, midlertidige tilbud.

Fra det øyeblikk du legger hesten din ut for salg kan du ikke lenger stelle den. Hesten pauses automatisk og eldes ikke. Den eldes igjen som normalt så snart den er kjøpt. Merk at hesten slutter å eldes når den legges ut for salg, selv om selgeren stelte den samme dag.

Du kan ikke kjøpe tilbake en hest du har solgt de 10 første dagene etter salget.

Auksjonene

Når du selger en hest på auksjon, kan du velge startprisen. Potensielle kjøpere byr så dette beløpet. Hver gang en spiller byr i løpet av de siste 30 sekundene, tilbakestilles tiden som gjenstår før salget er over, til 30 sekunder. Hesten overføres så til spilleren som ga det høyeste budet idet salget ble avsluttet.

Pengene tas fra høystbydende under auksjonen; spillerne som bød først, får budene sine tilbakebetalt. Hvis ingen kom med et tilbud innen 48 timer, blir hesten hos selgeren.

Auksjoner kan avlyses hvis ingen har budt på dem.

Spillere med Pegasus-konto kan starte auksjoner for pass.

Direkte salg

Med direktesalg kan du selge hestene dine raskere enn på auksjon. Du setter salgsprisen for hesten din, og den kan så kjøpes når som helst.

Du kan avlyse et direkte salg før det er avsluttet dersom ingen har kjøpt hesten din. Hesten det gjelder vil da automatisk returnere til ridefarmen din 30 dager etter salget startet.

Du får tilgang når du fullfører målene dine som oppdretterlærling.

Reserverte salg

Du kan også reservere et salg til en bestemt oppdretter. Hvis du velger dette alternativet vil kun spilleren som du har valgt kunne kjøpe hesten din.

Du får tilgang når du fullfører målene dine som oppdretterlærling.

Trygg havn

Dette er et tilfluktssted for hester. Hestene og ponniene her nyter glade dager som et avbrekk fra konkurransenes kjas og mas.Du kan selge:

  • hestene dine for 500 equus
  • enhjørningene dine og andre hester med to enhjørningsforeldre for 2 000 equus

Å selge en hest til dette fristedet er ikke som å selge den til en annen spiller. Med en gang salget er gjennomført kan du aldri kjøpe hesten tilbake, og salgsprisen er fastsatt.